1. Home
  2. Over ons

ONS TEAM

Met bij elkaar 35 jaar aan ervaring in logistics en recruiting in de Benelux kennen wij de ins en outs van dit vakgebied als geen ander. Dankzij onze vakkennis, expertise, passie en ons uitgebreide netwerk zijn wij in staat om snel de beste matches te maken. Daarbij kijken we verder dan alleen maar naar kwalificaties en selectieprocessen. Koppelen van kansen en kandidaten en herkennen van talent als het gaat om logistiek en supply chain in de Benelux. Dat is onze missie. Puur en simpel.

Partner

Philippe Van Remortel

Philippe is 15 jaar actief op het snijvlak van logistiek en rekrutering. Hij studeerde bedrijfspsychologie aan de UGent en startte zijn professionele leven als headhunter. Hij zag recruitment verder evolueren richting specialisatie en besliste om mee te evolueren. Toen hij de kans kreeg als Operations Management Trainee bij Katoen Natie aarzelde hij dan ook geen seconde.

Philippe werkte later samen met aardig wat logistieke dienstverleners, van de grootsten wereldwijd tot lokale helden. Hij nam zowel interne rollen op zoals recruitment manager belux, alsook externe rollen bv. als freelance recruiter. Laatste halte voor hij zijn droom ging waarmaken met PURE LOGISTICS RECRUITMENT: associate partner bij een specialist staffing agency, niet lang voordien zijn preferred supplier.

Vanuit zijn achtergrond is Philippe onze human resources expert, evidence-based HR een stokpaardje. Naast part-time academisch scherpslijper is hij full-time en oprecht geïnteresseerd in de mens achter de mens, in het verhaal achter het cv en de testresultaten, in de dromen en ambities, de drijfveren en motivatie.

Als Recruitment Consultant gaat hij ‘all the way’ voor de mensen die hij adviseert. Hij staat voor degelijk, betrouwbaar advies, focus op kwaliteit en lange termijn. Philippe is open, eerlijk, kritisch, constructief, durft mensen en ideeën te challengen. Hij heeft aandacht voor hoofd én hart, gelooft in de kracht van interactie, in samenwerken, in stap voor stap, in een proces, in een weg die je samen aflegt. Doel: creëren van duurzame resultaten, one perfect match at a time.

Buiten PURE LOGISTICS heeft Philippe zijn handen meer dan vol met zijn zijn twee jonge kinderen. Hij is verzot op boeken en andere hebbedingen. Nu nog tijd vinden om erin te lezen.

LinkedIn

Partner

Gregory Rubin

Met bijna 20 jaar maritieme ervaring op teller heeft Gregory al heel wat watertjes doorzwommen. Via de Portilog opleiding en bijhorende stage bij Fiege Forwarding Belgium rolde hij de expeditiewereld binnen. Hij werd verliefd op de haven en haar mensen. De Antwerpse haven liet hem sindsdien dan ook niet meer los.  Gregory bleef uiteindelijk 16 jaar bij Fiege Antwerpen, een expediteur in de ware betekenis van het woord. Na een korte omzwerving bij Fiege in Basel keerde Gregory terug naar Fiege Antwerpen om daar de Key Accounts afdeling op te starten. In 2019 maakte hij de overstap naar Polytra waar hij zowel operationele als commerciële rollen vervulde.

Zijn passie voor de haven en het expeditievak vonden een uitlaatklep bij Forward Belgium, toen nog VEA, waar hij mee zijn schouders zette onder de VEA Jongeren. Met zijn ervaring als organisator van feesten in bekende Antwerpse clubs zoals Petrol, Piaf en Cafe Capital was het een logische stap om ook binnen Young Forward Belgium dergelijk engagement op te nemen. Hij was een van de drijvende krachten achter ViEstA. Wat begon als een (lancerings)feestje met slechts 60 aanwezigen bij de eerste editie, groeide op enkele jaren tijd uit tot hét feestje voor de maritieme sector in de haven van Antwerpen met op de laatste editie een recordaantal van 900 feestvierders.

Het is bij Forward Belgium dat Gregory de smaak van het verbinden te pakken kreeg. Dit gebeurde zowel via het organiseren van ViEstA, waar hij letterlijk de Antwerpse maritieme sector samenbracht. Ook in de werkgroepen van Young Forward Belgium en in de commissies Multimodaal en Promotie, werkte hij nauw samen met concurrenten om het vak van expediteur te promoten en vertegenwoordigde hij de sector in het kader van enkele strategische projecten. Begin 2021 besloot Gregory om zich om zijn expertise en netwerk op een andere manier in te zetten. Hij waagde de grote sprong, startte mee Pure Logistics met 1 duidelijk doel voor ogen: de juiste mensen met de juiste bedrijven in contact brengen, en zo deze mensen en bedrijven helpen hun volle potentieel te realiseren.

Fun fact: Gregory was ook reggae dj en opende in 2004 het Reggae Geel festival. Hij is gepassioneerd door de Jamaicaanse cultuur en muziek van de jaren 50 tot nu.

LinkedIn

Pure

puur (bijvoeglijk naamwoord,
bijwoord)

  1. echt, 100%, authentiek, bonafide, waar, solide, helder
  2. ethisch, goed, rechtvaardig, eerlijk, oprecht,  fatsoenlijk, waardig

Logistics

lo·gis·tiek (zelfstandig            naamwoord)

organisatie, planning, besturing en uitvoering van goederenstroom vanaf de ontwikkeling en de inkoop, via productie en distributie naar eindafnemer.

Recruitment

re·kru·te·ren (werkwoord)

het proces van aantrekken, selecteren en aanstellen van geschikte kandidaten voor een (vaste) baan of tijdelijk werk door de onderneming zelf of door een derde partij (agentschap).

MAAK KENNIS MET PURE LOGISTICS

Menu